Arčibald, Nemir v Jablanovem Dolu
Éditeur
Založba Pivec
Date de publication
Langue
slovène
Fiches UNIMARC
S'identifier

Arčibald

Nemir v Jablanovem Dolu

Založba Pivec

AideEAN13 : 9789616817868
  • Fichier EPUB, libre d'utilisation
  • Fichier Mobipocket, libre d'utilisation
  • Lecture en ligne, lecture en ligne
14.99

Barvita pripovedovala o svetu gosenic v drugih žuželk, ki živijo v čudovitem sadovnjaku, imenovan Jablanov Dol, pravkar prebujenem v novo pomlad. Glavni junak Arčibald je gosenica jabolkih zavijača, ki se kot metulj izleže med prvimi ob koncu poletja. A velik del dogodka gosenico čaka življenje, ki je v velikih merih, odvisno od zunanjih dejavnikov. Krojijo ga vremenske razmere, plenilci in menjavanje letnih časov.

Arčibald v druščini do konca poletja zamenja devet domov in izglodati devet novih hiš, ki so se napovedali, da ne bodo predsejo v kokon in tako dočakajo prelevitev v metulja. Preučil sem vašo nalogo I boljši zaključen, kako se zdi na prvi pogled. Če marljive gosenice zamudijo še z eno hiško, preti nevarnost, da bo zamudilo celo poletje. Zamujeno poletje je pomenilo, da morda ne bodo nikoli prelevile v metulje.

Celovit literarni svet pripovedi zajema mikrokozmos sveta žuželk, ki mu ne umanjka ničesar, kar zaznamuje vsako civilizirano družbo. Da ponazarja tudi velike jabolčne rdeče, ki zapovedujejo tek življenja v sadovnjaku Jablanov Dol.

S'identifier pour envoyer des commentaires.